Κυριαρχώντας το άγχος με δυνατά σημεία του χαρακτήρα – character strengths

Κυριαρχώντας το άγχος με δυνατά σημεία του χαρακτήρα – character strengths

Όταν έχεις ένα παιδί που υποφέρει από άγχος, συχνά εστιαζόμαστε σε αυτά που δεν μπορούν να κάνουν. Βρίσκοντας κάτι που το παιδί σου διαπρέπει μπορεί να είναι το κλειδί βρίσκοντας την αυτοπεποίθηση του.

Κάθε παιδί έχει τουλάχιστον ένα ταλέντο σε ένα είδος, και μπορείς να το βοηθήσεις να πετύχει βρίσκοντας το.

Ο αθλητισμός δεν είναι η απάντηση στο άγχος κάθε παιδιού. Θα μπορούσε να είναι χορός, μουσική, τέχνη, ή οτιδήποτε άλλο το κάνει να νιώσει νικητής ή νικήτρια. Ακολουθούν μερικές εισηγήσεις να σε βοηθήσουν να καλλιεργήσεις ή να ανακαλύψεις το πάθος του παιδιού σου:

  • Αφιέρωσε χρόνο να παρακολουθήσεις αυτά που απολαμβάνει να κάνει το παιδί. Βοήθησε το να έχει έκθεση σε πολλές επιλογές, και πρόσεξε πως αντιδρά. Μπορεί να χρειαστεί πειραματισμός και λάθη μέχρι να βρείτε τη σωστή δραστηριότητα, αλλά τα αποτελέσματα θα αξίζουν

  • Όταν βρείτε το είδος δραστηριότητας που διαπρέπει το παιδί, αφήστε το να το απολαύσει και να το απορροφήσει. Δώσε του όσο χρόνο, πόρους, και διδασκαλία μπορείς. Εσύ θα είσαι ο μεγαλύτερος του θαυμαστής!

  • Τέλος, να δείξεις υπομονή με τα αποτελέσματα! Στην αρχή μπορεί να δεις αρκετή επιθυμία σε συνδιασμό με λίγη εγγενή ικανότητα. Ωστόσο, ένα παιδί που κατέχει την κατάλληλη ποσότητα επιθυμίας, θα αναπτύξει τελικά και τη δεξιότητα.

Βοήθησε το παιδί σου να βρει ένα χώρο που νιώθει νικητής ή νικήτρια, και αυτό θα επηρεάσει και άλλες δραστηριότητες. Η αυτοπεποίθηση που θα αποκτήσει από τα κατορθώματα και επιτυχίες θα είναι ένα πολύτιμο δώρο που θα έχουν κερδίσει για την υπόλοιπη τους ζωή.

8 Τόποι που το άγχος εμφανίζεται με άλλες συμπεριφορές

8 Τόποι που το άγχος εμφανίζεται με άλλες συμπεριφορές

Colour your feelings

Colour your feelings